Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΡΙΖΟΓΑΛΟ




Υλικά:
  • 1,5 L  νερό 
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  L γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου 
  •  5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση :
Αρχικά βράζουμε το νερό και αφού βράσει ρίχνουμε το ρύζι με το
αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι ( προσοχή όχι να λιώσει !! )  και ρίχνουμε την ζάχαρη  και το αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις δηλαδή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη . Σε όλη αυτή την διάρκεια ανακατεύω το ρύζι για να μην κολλήσει . Στην συνέχεια σ’ένα ποτήρι του νερού διαλύω το άνθος αραβοσίτου με το γάλα . Έπειτα ρίχνω στη κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και μόλις πάρει 1 βράση ρίχνω και το διάλλειμα που κάναμε στο ποτήρι . Τέλος τα αφήνουμε να δέσει και μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε μπολάκια .
Λίγα ακόμα :
1.      Προσοχή να μην κολλήσει το ρύζι , ανακατεύουμε συχνά
2.      Αφού τα βάλλουμε σε μπολ και κρυώσουν λίγο ρίχνουμε κανέλα από πάνω
3.      Ζάχαρη βάζουμε ανάλογα με το ποσό γλυκό το θέλουμε , η δοσολογία αυτή είναι για μέτρια γλυκύτητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου