Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

                                                     Υλικά :
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
  • 1 φακελάκι σιμιγδάλι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι 

Εκτέλεση  :

Αρχικά βράζουμε το νερό με
την ζάχαρη , τον χυμό από το πορτοκάλι , την φλούδια πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας . Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω το σιμιγδάλι με το λάδι . Μόλις έχει ελαφρώς κοκκινίσει το σιμιγδάλι χαμηλώνουμε την φωτιά και  ρίχνουμε σιγά σιγά το βρασμένο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά σταματάμε το ανακάτεμα μόλις το μείγμα ξεκολλάει από την κουτάλα . Οπότε κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και του δίνουμε το σχήμα που εμείς θέλουμε . Και έτσι τρώμε τον πιο νόστιμο χαλβά που έχετε δοκιμάσει 

Λίγα ακόμα :

  1. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη κουτάλα 
  2. Μπορούμε να βάλουμε και αναψυκτικό αντί για φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  3. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας λάδι
  4. Μην το αφήσετε να κρυώσει γιατί δεν θα μπορεί να πάρει σχήμα 
  5. Εγώ προτείνω ψιλό σιμιγδάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου