Καλημέρα είπα για πρώτη συνταγή να φτιάξω ένα πολύ αγαπημένο μου γλυκό … Τα Κουρκουμπίνια
ΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ :
- 500 gr φύλλο κρούστας
- 1/2 φλιτζάνι Μαργαρίνη ή λάδι
- λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ
ΣΙΡΟΠΙ:
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
Στρώνουμε τα
φύλλα ένα – ένα ή δύο – δύο
βουτυρώνοντας (ή λαδώνοντας τα ) , διπλώνουμε στη μέση και βουτυρώνουμε
πάλι στην συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό τα φύλλα και βρέχουμε τις άκρες για
να κλείσει καλά ώστε μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα , βάζουμε τα ρολά στο
ψυγείο για να σφίξουν ( τα βγάζουμε μόλις στεγνώσει το νερό ) , τα κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος συνήθως
σε μέγεθος μπουκιάς έπειτα τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά , τα βγάζουμε και
τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας . Έπειτα φτιάχνουμε το σιρόπι
βράζοντας τα υλικά για 5-6 λεπτά . Τέλος ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια και τα αφήνουμε
λίγα λεπτά ανάλογα με το πόσο σιροπιασμένα τα θέλει ο καθένας.
Λίγα ακομα :
- Αφού τα σιροπιάσουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο από το σιρόπι τους και κλείνουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο
- Τα κουρκουμπίνια είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό και πολύ οικονομικό
- Η βανίλια στο σιρόπι δίνει την χαρακτηριστική γεύση του γλυκού
- Το λεμονί το χρησιμοποιούμε για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι στην θέση του μπορούμε να βάλουμε λίγη γλυκόζη αν και εγώ πρωτινό το λεμονί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου