Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ


Καλημέρα είπα για πρώτη συνταγή να φτιάξω ένα πολύ αγαπημένο μου γλυκό … Τα  Κουρκουμπίνια

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ :
  •  500 gr φύλλο κρούστας
  •  1/2 φλιτζάνι Μαργαρίνη ή λάδι
  •   λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  •  1 βανίλια
  •  1 κουταλιά του γλυκού  χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα φύλλα ένα – ένα ή δύο – δύο  βουτυρώνοντας (ή λαδώνοντας τα ) , διπλώνουμε στη μέση και βουτυρώνουμε πάλι στην συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό τα φύλλα και βρέχουμε τις άκρες για να κλείσει καλά ώστε μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα , βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για να σφίξουν ( τα βγάζουμε μόλις στεγνώσει  το νερό ) , τα κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος συνήθως σε μέγεθος μπουκιάς έπειτα τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά , τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας . Έπειτα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5-6 λεπτά . Τέλος ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια και τα αφήνουμε λίγα λεπτά ανάλογα με το πόσο σιροπιασμένα τα θέλει ο καθένας.
Λίγα ακομα : 
  1.    Αφού τα σιροπιάσουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο από το σιρόπι τους και κλείνουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο
  2.   Τα κουρκουμπίνια είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό και πολύ οικονομικό
  3.   Η βανίλια στο σιρόπι δίνει την χαρακτηριστική γεύση του γλυκού
  4. Το λεμονί το χρησιμοποιούμε για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι στην θέση του μπορούμε να βάλουμε  λίγη γλυκόζη αν και εγώ πρωτινό το λεμονί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου