- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπεικιν μπαουτερ
- 4 αυγά
- ½ κιλό φέτα
Στην αρχή
τοποθετούμε το αλεύρι και το μπεικιν
μπαουτερ σε ένα μπολ κάνουμε μια τρύπα και τοποθετούμε τα υγρά συστατικά δηλαδή το λάδι
το γάλα και τα αυγά . Στην συνεχεία τα ανακατεύουμε καλά και τέλος τοποθετούμε την φέτα όπου την έχουμε
κόψει σε κομμάτια με τα χεριά . Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ το βουτυρώνουμε και
το αλευρώνουμε και τοποθετούμε το μίγμα ... Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180C
βαθμούς στον αέρα
για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει .
Λίγα ακόμα :
- To Τυρόψωμο είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο μίγμα και αυτό δεν έχει υγρασία
- Το λάδι να είναι κατά προτίμηση σπορέλαιο και όχι ελαιόλαδο γιατί θα έχει βαριά γεύση … Δεν προτείνω καθόλου το βούτυρο
- Το γάλα να είναι φρέσκο ή μακράς διάρκειας και όχι εβαπορέ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου