Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΤΥΡΟΨΩΜΟ



Υλικά :
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπεικιν μπαουτερ
  • 4 αυγά
  • ½ κιλό φέτα

Εκτέλεση  :
Στην αρχή  τοποθετούμε το αλεύρι και το μπεικιν μπαουτερ σε ένα μπολ κάνουμε μια τρύπα και τοποθετούμε τα υγρά  συστατικά  δηλαδή  το  λάδι  το  γάλα και τα αυγά . Στην συνεχεία τα ανακατεύουμε  καλά και τέλος τοποθετούμε την φέτα όπου την έχουμε κόψει σε κομμάτια με τα χεριά . Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε και τοποθετούμε το μίγμα ... Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει .

Λίγα ακόμα :
  1. To Τυρόψωμο είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο μίγμα και αυτό δεν έχει υγρασία
  2. Το λάδι να είναι κατά προτίμηση σπορέλαιο και όχι  ελαιόλαδο γιατί θα έχει βαριά γεύση … Δεν  προτείνω καθόλου το βούτυρο
  3. Το γάλα να είναι φρέσκο ή μακράς διάρκειας και όχι εβαπορέ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου