Υλικά που θα χρειαστούμε :
- 500γρ αλεύρι που φούσκωνε μόνο του (κόκκινο)
- 250γρ μαργαρίνη
- 100γρ γάλα
- 150γρ χυμό από πορτοκαλί
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 400γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
Εκτέλεση
:
Χτυπάμε
την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψουν
, στην συνέχεια ρίχνω ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα στην συνέχεια
προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε
πολύ καλά . Τέλος προθερμαίνουμε τον φούρνο 180ο -200ο C και βάζουμε το κέικ για περίπου
μια ώρα .
Λίγα
ακόμα :
- Μπορείτε να χτυπήσετε το κέικ με μίξερ αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι ο παραδοσιακός το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα
- Παίρνουμε το σκεύος που θέλουμε να βάλουμε το κέικ και αρχικά το βουτυρώνουμε καλά και μετά το αλευρώνουμε έτσι ώστε να μην κολλήσει το κέικ μας
- Αυτή είναι συνταγή από το παραδοσιακό κέικ που έκαναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας
- Το κέικ μπορεί να γίνει και ανάμεικτο δηλαδή να έχει και σοκολάτα στην μέση
- Η ποσότητα γάλα και χυμού μπορεί να είναι και αντίθετη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου