Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ


Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 500γρ αλεύρι που φούσκωνε μόνο του (κόκκινο)
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 100γρ γάλα
  • 150γρ χυμό από  πορτοκαλί
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 400γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά

Εκτέλεση :  

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψουν , στην συνέχεια ρίχνω ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά . Τέλος προθερμαίνουμε τον φούρνο 180ο -200ο C και βάζουμε το κέικ για περίπου μια ώρα  
Λίγα ακόμα :

  1. Μπορείτε να χτυπήσετε το κέικ με μίξερ αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι ο παραδοσιακός  το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα
  2. Παίρνουμε το σκεύος που θέλουμε να βάλουμε το κέικ και αρχικά το βουτυρώνουμε καλά και μετά το αλευρώνουμε έτσι ώστε να μην κολλήσει το κέικ μας
  3. Αυτή είναι συνταγή από το παραδοσιακό κέικ που έκαναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας
  4. Το κέικ μπορεί να γίνει και ανάμεικτο δηλαδή να έχει και σοκολάτα στην μέση
  5. Η ποσότητα γάλα και χυμού μπορεί να είναι και αντίθετη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου