Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ



Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη 
  • 500γρ μπισκότα  τύπου  πτι-μπερ
  • 1/3 της κούπας κονιάκ ή ουίσκι
  • ¼ της κούπας γάλα
  • 250γρ  κουβερτούρα
  • 4 κρόκοι
  • 1 κούπα αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • Ελάχιστο αλάτι

Υλικά για το γλάσο :
200γρ κουβερτούρα
4 κουταλιές μαργαρίνη
1 κουταλιά γλυκόζη
Διακόσμηση :
1κουπα αμύγδαλα
Καραμέλες ( για μάτια , μύτη , στόμα )
Εκτέλεση :
Η συνταγή χωρίζετε σε βήματα , τα εξής  :
1ο  βήμα  
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
2ο βήμα
Σε μια κούπα ρίχνω το ποτό και το γάλα και τα ανακατεύουμε
3ο βήμα
Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια
4ο βήμα
Ανακατεύουμε σ’ένα μπολ την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν
5ο βήμα
Ρίχνω όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από την κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τους κρόκους και τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί πολύ καλά
6ο βήμα
Επαναλαμβάνω ανακατεύουμε πάρα  πολύ καλά το μίγμα μας και ρίχνουμε τότε την κουβερτούρα που είναι λιωμένη και σε θερμοκρασία δωματίου
7ο βήμα
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί το φτιάχνουμε σε σχήμα σκαντζόχοιρου και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2ωρες .
8ο βήμα
Σ’ένα Μπεν Μαρί βάζουμε τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
9ο βήμα
Ρίχνουμε πάνω από τον σχηματισμένο σκαντζόχοιρο το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες
10ο βήμα
Τοποθετώ τον σκαντζόχοιρο σε μια πιατέλα και βάζω τα αμύγδαλα πάνω του ώστε να μοιάζουν με τις βελόνες του και τα τις καραμέλες για το υπόλοιπο πρόσωπο
Λίγα ακόμα :

  1. Τα μπισκότα τα σπάμε με τα χέρια θέλουμε μεγάλα κομμάτια
  2. Μπορούμε να βάλουμε λίγο παραπάνω ποτό του ταιριάζει πολύ
  3. Μπορείτε να πάρετε ινδική καρύδα να τη βάψετε πράσινη με χρώμα ζαχαροπλαστικής και τοποθετήσετε πάνω του τον σκαντζόχοιρο
  4. Είναι μια πολύ ωραία τούρτα και για παιδικό παρτυ και για ένα τραπέζι για κέρασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου