πριν το φούσκωμα |
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι νερό
- 3/4 του ποτηριού λαδί
- 3 φακελάκια μαγιά
- 2 αυγά
- Λίγο αλάτι
Φουσκωμένο |
Εκτέλεση
:
Αρχικά ζεσταίνουμε
το γάλα και το νερό . Στο ποτήρι
με το νερό διαλύουμε τα 2 φακελάκια μαγιά και στο ποτήρι με το νερό διαλύουμε το τελευταίο φακελάκι με την μαγιά . Αφού ανακατέψουμε καλά και διαλυθεί η μαγιά , τα αναμειγνύουμε και τα ανακατεύουμε καλά ξανά και το αφήνουμε στην άκρη με μια ζεστή πετσέτα για ένα τέταρτο περίπου . Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τα αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι το ανακατεύουμε ελαφρά , κάνουμε μια τρύπα στην μέση και ρίχνουμε το λάδι τα αυγά ένα ένα και τέλος το αρχικό μίγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζυμάρι . Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι ή γάλα έτσι ώστε η ζύμη να είναι ελαστική και να μην κολλαει στα χέρια . Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη στον μπολ , την σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέρος ακόμα και στο φούρνο στους 50οC , την αφήνουμε περίπου για 1 -2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της . Απλώνουμε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί και πάνω τοποθετούμε τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο-200οC για περίπου 40 με 60 λεπτά
με το νερό διαλύουμε τα 2 φακελάκια μαγιά και στο ποτήρι με το νερό διαλύουμε το τελευταίο φακελάκι με την μαγιά . Αφού ανακατέψουμε καλά και διαλυθεί η μαγιά , τα αναμειγνύουμε και τα ανακατεύουμε καλά ξανά και το αφήνουμε στην άκρη με μια ζεστή πετσέτα για ένα τέταρτο περίπου . Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τα αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι το ανακατεύουμε ελαφρά , κάνουμε μια τρύπα στην μέση και ρίχνουμε το λάδι τα αυγά ένα ένα και τέλος το αρχικό μίγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζυμάρι . Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι ή γάλα έτσι ώστε η ζύμη να είναι ελαστική και να μην κολλαει στα χέρια . Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη στον μπολ , την σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέρος ακόμα και στο φούρνο στους 50οC , την αφήνουμε περίπου για 1 -2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της . Απλώνουμε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί και πάνω τοποθετούμε τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο-200οC για περίπου 40 με 60 λεπτά
Λίγα
ακόμα :
- Το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο
- Το λάδι κατά προτίμηση σπορέλαιο
- Θα βγάλετε περίπου ζύμη για 2 μεγάλα ταψιά
- Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάτε από τον φούρνο θα δείτε την ζύμη να είναι έτσι όπως σας αρέσει
- Ο φούρνος να είναι προθερμασμένος
- Να χρησιμοποιείτε μεγάλο μπολ για να μην ξεχειλίσει όταν φουσκώσει
- Αν σας περισσέψει ζύμη μπορείτε να την τυλίξετε και να την βάλετε στην κατάψυξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου