Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ



Τι θα χρειαστούμε 
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
  • 250 γραμ. μαργαρίνη ή λάδι
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ ή ουίσκι ή λικέρ 
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 250 γραμ. τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα 
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στην αρχή σιγά και στην συνεχεία σε πιο δυνατή ταχύτητα . Προσθέτουμε το ποτό , το κακάο, την βανίλια, και τα πτι-μπέρ τα οποία έχουμε σπάσει. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και μόλις παγώσει το φτιάχνουμε σε μικρά μπαλάκια τα ξανά βάζουμε στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά και έπειτα τα βουτάμε στην τρούφα ή στην σοκολάτα και τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα  ακόμα
  1. Αν χρησιμοποιήστε λάδι καλύτερα σπορέλαιο για να μην έχουν έντονη γεύση ή ακόμα καλύτερα μαργαρίνη
  2. Το ποτό είναι προαιρετικό αλλά κατά την γνώμη μου γίνονται πιο γευστικά ( εγώ προτιμώ ουίσκι)
  3. Κακάο έχετε την δυνατότητα να βάλετε και μια κουταλιά παραπά
  4. Τα μπισκότα πρέπει να είναι σε μορφή τρίματος αλλά δεν χρειάζεται να έχουν περάσει από το μίξερ
  5. Στο ψυγείο να τα σκεπάζεται για να μην πάρουν μυρωδιά από τα αλλά  τρόφιμα
  6. Φυλάσσονται   σε μπολ στο ψυγείο
  7. Μπορείτε να χρησιμοποιείται και ξηρούς καρπούς οι οποίοι θα είναι καλά αλεσμένοι αλλά όχι σε μορφή σκόνης ώστε να υπάρχουν στην γεύση
  8. Οι χρόνοι του ψυγείου διαφέρουν ανάλογα με την ψύξη , εμείς απλά θέλουμε να παγώσει  καλά το  μίγμα
  9. Η σοκολάτα θα είναι τριμμένη ώστε να ‘κολλήσει’ πάνω στο μίγμα μας 
                    

                                                            Καλή επιτυχία για τα νόστιμα τρουφάκια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου