- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
- 250 γραμ. μαργαρίνη ή λάδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κονιάκ ή ουίσκι ή λικέρ
- 2 κουταλιές κακάο
- 250 γραμ. τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα
- 1 βανίλια
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στην αρχή σιγά και στην συνεχεία σε πιο δυνατή ταχύτητα . Προσθέτουμε το ποτό , το κακάο, την βανίλια, και τα πτι-μπέρ τα οποία έχουμε σπάσει. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και μόλις παγώσει το φτιάχνουμε σε μικρά μπαλάκια τα ξανά βάζουμε στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά και έπειτα τα βουτάμε στην τρούφα ή στην σοκολάτα και τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα ακόμα
- Αν χρησιμοποιήστε λάδι καλύτερα σπορέλαιο για να μην έχουν έντονη γεύση ή ακόμα καλύτερα μαργαρίνη
- Το ποτό είναι προαιρετικό αλλά κατά την γνώμη μου γίνονται πιο γευστικά ( εγώ προτιμώ ουίσκι)
- Κακάο έχετε την δυνατότητα να βάλετε και μια κουταλιά παραπά
- Τα μπισκότα πρέπει να είναι σε μορφή τρίματος αλλά δεν χρειάζεται να έχουν περάσει από το μίξερ
- Στο ψυγείο να τα σκεπάζεται για να μην πάρουν μυρωδιά από τα αλλά τρόφιμα
- Φυλάσσονται σε μπολ στο ψυγείο
- Μπορείτε να χρησιμοποιείται και ξηρούς καρπούς οι οποίοι θα είναι καλά αλεσμένοι αλλά όχι σε μορφή σκόνης ώστε να υπάρχουν στην γεύση
- Οι χρόνοι του ψυγείου διαφέρουν ανάλογα με την ψύξη , εμείς απλά θέλουμε να παγώσει καλά το μίγμα
- Η σοκολάτα θα είναι τριμμένη ώστε να ‘κολλήσει’ πάνω στο μίγμα μας
Καλή επιτυχία για τα νόστιμα τρουφάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου